۴:۰۰ ب٫ظ
فشار باد لاستیک

هرآنچه باید درباره فشار باد و فشار بار در لاستیک بدانیم !

یکی از پرامترهای مهم در مورد لاستیک فشار باد و فشار بار در لاستیک است که در کیفیت و امنیت راننده گی و همچنین طول عمر لاستیک تاثیر مستقیم دارد.حداکثر فشار بار و حداکثر فشار باد لاستیک باید بر روی جداره‌ی لاستیک‌ هایی که در آمریکای شمالی به فروش می‌رسند، درج شوند.

دراین مقاله قصد داریم در مورد حداکثر فشار باد و حداکثر فشار بار در لاستیک و تاثیر این موارد بر عملکرد تایر صحیت کنیم و در ادامه به بررسی نکات قابل توجه در هنگام خرید یا تعویض لاستیک جدید بپردازیم.

آشنایی با فشار باد و فشار بار در لاستیک :

لاستیک های ماشین، دارای حداکثر فشار بار و حداکثر فشار باد ویژه خود هستند. حداکثر فشار بار، حداکثر وزنی است که انواع لاستیک می‌تواند تحمل کند. در صورت بارگیری بیش از حداکثر وزن تعیین شده، لاستیک ها به شدت آسیب خواهند دید و در صورت استفاده طولانی مدت لاستیک با تحمیلبار اضافه، ممکن است باعث آسیب به خودرو یا حوادث راننده گی شود.

حداکثر فشار باد، فشار بادی است که لاستیک می‌تواند تحمل کند. فشار باد مناسب، ایمنی، راندمان و عمر مفید لاستیک ها را بهبود می‌بخشد. بنابراین بررسی مداوم فشار و رعایت فشار باد مناسب ، از اهمیت بسیاری برخوردار است و از لحاظ ایمنی، و افزایش عمر مفید لاستیک ها بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

فشار باد لاستیک معمولاً بر حسب “پوند بر اینچ مربع” (psi)، کیلوپاسکال (kPa) یا بار (bars) بیان می‌شود. در سطح دریا، فشار جو برابر است با فشاری که 1 کیلوگرم نیرو بر سانتی‌متر مربع از سطح وارد می‌نماید. این فشار 1 بار در نظر گرفته می‌شود و برابر است با 1 کیلوپاسکال یا 7/14 پوند بر اینچ مربع فشار.

ما حس کردیم مطلب زیر هم براتون جذابه
چرا نوشته های سفید روی لاستیک دارای رنگ آبی است؟

فشار باد لاستیک

تأثیر فشار باد بر کارکرد لاستیک :

فشار باد در لاستیک‌ها نقش بسیار مهمی در کارایی و کارکرد تایر ایفا می‌کند. به طور کلی، فشار باد بالاتر در لاستیک‌ها باعث افزایش استحکام و کارایی  می‌شود. با افزایش فشار باد، سطح تماس با زمین کاهش می‌یابد که باعث کاهش مقاومت  و مصرف انرژی کمتر می‌شود. این مورد همچنین باعث طول عمر بیشتر لاستیک میشود.

به علاوه، فشار باد زیاد در لاستیک‌ها می‌تواند باعث افزایش دما شود و در نتیجه عمر تایر کوتاه می‌شود.  فشار باد زیاد می‌تواند منجر به خرابی و آسیب دیدگی لاستیک شود و هزینه‌های بالایی برای تعویض لاستبک به راننده گان تحمیل کند.

به علاوه، کاهش فشار باد در لاستیک‌ها باعث ایجاد مشکلاتی می‌شود. در این حالت، سطح تماس با زمین افزایش می‌یابد و باعث افزایش مقاومت و انرژی مصرفی می‌شود. همچنین، در صورتی که فشار باد بسیار پایین باشد، ممکن است لاستیک‌ها داغ شده و باعث آسیب دیدن و خرابی تایر شود. به همین دلیل، حفظ فشار باد مناسب در لاستیک‌ها بسیار مهم است و می‌تواند به طول عمر و کارکرد بهتر لاستیک‌ها کمک کند و خطرات راننده گی را کاهش دهد.

تعریف حداکثر فشار بار در لاستیک :

حداکثر فشار بار در لاستیک با توجه به نوع و سایز لاستیک متغیر است و بسته به نوع و کاربرد خودرو، مقدار حداکثر فشار بار میتواند متفاوت باشد. برای مثال، یک خودروی شهری با لاستیک هایی با سایز کوچکتر و ضعیف‌تر از یک خودروی شاسی بلند با لاستیک های بزرگتر فشار بار متفاوتی را میتوانند تحمل کنند. بنابراین، در زمان خرید لاستیک مناسب برای خودرو، حداکثر فشار بار مشخص شده بر روی لاستیک را به عنوان یکی از معیارهای انتخاب لاستیک در نظر بگیرید.

برای هر لاستیک، شرکت تولید کننده مشخصات مربوط به حداکثر فشار بار را مشخص می‌کند و برای حفظ ایمنی، پیشنهاد می‌دهیم که هیچ‌گاه بار بیشتر از این حد مجاز بر روی لاستیک قرار نگیرد.

ما حس کردیم مطلب زیر هم براتون جذابه
هرآنچه باید درباره برند لاستیک بارز بدانید: تاریخچه + ویژگی ها

کدهای مورد استفاده در آمریکای شمالی

حداکثر فشار بار برابر است با 630 kg (1389 Lbs)

حداکثر فشار باد برابر است با 300 kPa (44 Psi)

کدهای درج‌شده نشان می‌دهند که در سایز 225/50R16 92V که ما در مثال خود از آن استفاده کرده‌ایم، لاستیک باید بتواند بار اسمی برابر با 630 kg (1,389 pounds) را تحمل نماید. همچنین این کد نشان می‌دهد که ماکسیموم فشار باد برای این لاستیک برابر است با 300 kPa (44 psi).

مهم آن است که حداکثر بار به صورت اسمی و برای موارد خاصِ صنعتی مشخص می‌شود و این مقدار معمولاً کمتر از حداکثر فشار وارده بر لاستیک است. فشارهای بادی که برای تعیین حداکثر بار قابل تحمل توسط لاستیک مورد استفاده قرار می‌گیرند، مبتنی بر استانداردهای صنعت برای سیستم اندازه‌گیری هستند که برای لاستیک از آن‌ها استفاده می‌شود.

فشار بار لاستیک

اما ماکسیموم فشار باد ممکن است از این هم بیشتر باشد، مثلاً برابر با 300 kPa (44 psi) در این مثال یا حتی برابر با 350 kPa (51 psi) باشد. این کار انجام می‌شود تا بهترین عملکرد برای تنظیم لاستیک‌ هایی با قابلیت سرعت بالا ، کیفیت کنترلی و یا مقاومت در برابر غلتش برای یک خودرو به دست آید.

نکته‌ی مهم در مورد فشار باد و فشار بار در لاستیک آن است که مالکین خودرو باید به پلاکارد اطلاعاتی لاستیکِ خودروی خود (که معمولاً در دسته‌ی درب خودرو قرار داده می‌شود) و یا به کتابچه‌ی راهنمای خودرو که در آن، فشارهای باد مناسب برای شرایط رانندگی مختلف خودرو بیان شده است، مراجعه نمایند.