۵:۵۱ ق٫ظ
آشنایی با طراحان ایرانی خودرو

با برترین طراحان ایرانی خودرو در دنیا آشنا شوید!

 

تعدادی از شرکت های مشهور و فعال در زمینۀ خودرو سازی برای  طراحی مدل های زیبای خود از طراحان زبدۀ و توانای ایرانی کمک می گیرند. آن ها با پیاده کردن طرح های طراحان ایرانی توانسته اند مدل های منحصر بفرد خود را وارد عرصۀ صنعت خودرو سازی جهانی کنند با این وجود بسیاری از حضور این طراحان حرفه ای در این عرصۀ مطرح در دنیا بی خبر هستند. در اینجا ما به دنبال معرفی چند تن از افرادی هستیم که نقش پر رنگی در این شرکت های نام آشنای خودرو سازی دارند:

 نادر فقیه زاده

او در سال 1355در تهران متولد شد ، در 9 سالگی با محول شدن مأموریتی به پدرش در کنسولگری ایران واقع در دو شهر فرانکفورت و هامبورگ، ایران را به سوی آلمان ترک کرد.

وی تحصیلات خود را در رشته ی طراحی خودرو ادامه داد و فوق لیسانس خود را در این رشته از دانشگاه فورتزهایم آلمان اخذ کرد. فقیه زاده دوره ی طراحی صنعتی خود را در کمپانی مرسدس بنز از سر گذراند و این آغازی برای شروع همکاری اش با همین کمپانی بود.

در2001 به تیم طراحان بی ام‎ و پیوست ، معرف نادر فقیه زاده به کمپانی بی ام و شخصی به نام کریس بنگل معروف، بزرگترین طراح تاریخ بی ام و بود که او را مستقیما به این تیم طراحی برد.نادر فقیه زاده تا کنون توانسته است طراحی چند سری از دستگاه های این خودرو ساز بزرگ آلمانی را به نام خود کند. از جمله می توان به : طراحی داخلی بی ام و سری 7 ، طراحی خارجی بی ام و سری 6 کوپه و کانورتیبل و بی ام و سری ۶ گرن‌کوپه اشاره کرد.

سال 1385 طی دعوت نامه ای شرکت سایکو از نادر فقیه زاه درخواست کرد تا طی کنفرانسی مراحل ساخت خودرو را در شرکت بی ام و برای حضار شرح دهد. نادر فقیه زاده دعوت ایشان را قبول کرده و در این کنفرانس مسئولان شرکت های خودروساز ایرانی همچون ایران‌خودرو و سایپا و جمعی از دانشجویان مهندسی و طراحی صنعتی حضور داشتند که استقبال بی سابقه ای برای این کنفرانس بود.

ما حس کردیم مطلب زیر هم براتون جذابه
آشنایی با قول پیکرترین خودروها و وسایل نقلیه ساخته شده به دست بشر ! (باورنکردنی)

جالب است بدانید که رسانه های ایرانی از محصولات بی ام و سری 6  و سری 7 می نویسند ولی تا به حال اشاره ای به طراح ایرانی آن ، نادر فقیه زاده نکرده اند، در مقابل مجله های معتبری چون motortrend از ایشان به‌عنوان یک طراح مبتکر ایرانی نام می برند. هم اکنون فقیه زاده یکی از 20 طراح برتر و مشهور کمپانی بی ام و محسوب می گردد و نام ایشان در کنار طراحان برتر و بزرگی چون Adrian von Hooydonk و Karim habib ذکر شده است و مشغول به کار هستند.

محمد حسین امینی یکتا

مهندس امینی یکتا دانشجوی طراحی صنعتی آلمان و سابقه طراحی مدل های مفهومی گاندورا برای کمپانی قدرتمند لامبورگینی را در کارنامه درخشان خود ثبت کرده است.همچنین ایشان با طراحی چشم نواز و زیبای خود برای مرسدس بنز توانست نام خود را در لیست زبده ترین و بهترین طراحان خودرو در جهان ثبت کند.

امید بادل

ایشان از دوران بچگی به صورت خودجوش با استفاده از نرم فزارهای زیادی با این صنعت آشنا شده بود . مهندس بادل مقاطع متوسط و پیش دانشگاهی را در ایران و شیراز گذراند و برای ادامه تحصیل به آمریکا سفر کردند. بادل با یک طراحی زیبا برای کمپانی بی ام و مورد ستایش همگان قرار گرفته است.

کوروش منصوری

کورش منصوری متولد چالوس و صاحب کمپانی مشهور سوئیسی آلمانی تیونینگ خودرو منصوری است. این برند یکی از خوش نام ترین کمپانی ها در عرصه صنعت خودرو سازی است و نزدیک به 28 سال در این زمینه حضور موثر و فعال دارد.

می توان گفت که منصوری رتبه یک تیونینگ و لوکس سازی خودرو در دنیا را به خود اختصاص داده است. این کمپانی قدرتمند هم اکنون تلاش خود را بر روی تیونینگ ، توسعه و پیشرفت  مدل های ویژه ای از خودرو سازان بزرگی همانند آستون مارتین ، رولز رویس ، پورشه ، بنتلی، مرسدس بنز و فراری متمرکز کرده است.

ما حس کردیم مطلب زیر هم براتون جذابه
طبله کردن فاق لاستیک : علت‌ها، تأثیرات و راهکارهای پیشگیری

کمپانی منصوری در سال 2001 ،  اولین کارخانه تولید خود را افتتاح کرد این شرکت توانست به طور مستقل و جداگانه ، شروع به تولید تجهیزات سفارش داده شده شرکت های تیونینگ خودرو کند که هم اکنون با 2 شرکت تولیدی در آلمان و سوئیس فعالیت می کند.

فردیس رضوانی

از دیگر طراحان زبده و با مهارت ایرانی فردیس رضوانی نام دارد. مهندس رضوانی اولین ایده فعالیت حرفه ای خود را با طراحی دستگاه هایی مانند Vencer Sarthe شروع کرده است.

پدر رضوانی خلبان جنگنده های ایرانی بود و همین مورد باعث توجه و علاقه  او نسبت به طراحی خودرهای زیبا و عجیب و هواپیما شد. علاقه مهندس رضوانی برای تولید ابر خودروهایی متفاوت و ویژه ، منجر به تاسیس کمپانی خودروسازی رضوانی شد . این کمپانی هم اکنون در زمینه ساخت ابرخودروهای خاص و لوکس در این عرصه فعالیت می کند.

 با وجود این که از شرکت رضوانی در قیاس با سایر کمپانی های مشهور تازه کار به حساب می آید، ولی این بدان معنی نیست که ناشناخته‌ مانده است. خبر رونمایی از طراحی مشهور خودروی این شرکت به نام «هیولا» در صدر اخبار رسانه‌های دنیا قرار گرفت و بسیاری از مجلات تخصصی خودرو ، اخبار مربوط به این شرکت را پوشش می‌دهند.

کوروش منصوری و رضوانی دو طراح ایرانی مشهور ، در گفت و گوهای خبری و رسانه ای تاکید کرده اند که دوست دارند در ایران فعالیت داشته باشند و شرکتی را برای طراحی و تولید خودرو در ایران تاسیس کنند.

امید مستقیمی

دیگر طراح برتر ایرانی این بار در زمینه ی خودروهای مسابقه ای فعالیت دارد او  در رشته ی الکترونیک در شاخه ی برق در دانشگاه نیوکسل تحصیل کرده است.جالب است بدانید که مستقیمی خودروهای کمپانی مرسدس بنز را در مسابقات فرمول یک با تحولی شگفت آور روبرو کرد. تمامی خودروهای مرسدس بنز در کشورهای، مالزی، استرالیا، بحرین و چین توسط مستقیمی طراحی می شوند.

ما حس کردیم مطلب زیر هم براتون جذابه
نکاتی در مورد مونتاژ و بالانس رینگ و لاستیک

هرمیداس اتابکی

از برترین های این عرصه مهندس اتابکی است که برای انجام کار خود کارگاهی بزرگ را در پاریس در اختیار دارد. تحصیلات خود را در سیسیال دیترویت در زمینه طراحی خودرو به پایان رسانده است.او در کنار طراحی خودرو به طراحی در زمینه قطار و کشتی نیز می پردازد و همچنین عینک و شیشه عطر نیز طراحی می کند. در سال 2002 توانستند جایزه طراحی قطار لیون را از آن خود کند.

او با چندین کمپانی و برند مشهور اروپایی در این عرصه از جمله شرکت رنو و لامبورگینی فعالیت کرده است. اتابکی حتی چندین بار به ایران آمده و خواستار طراحی خودرویی متناسب با خصوصیات فرهنگی ایرانی شده است . گفته شده تا کنون با ایران خودرو وارد مذاکره شده اما متاسفانه نتیجه ای در بر نداشته و همچنان در کارگاه خود مشغول بکار می باشد.

پنج طراح برتر صنعت خودرو سازی جهان

والتر دسیلوا ( طراح فولکس‌واگن ، لامبورگینی ، بنتلی و بوگاتی )

 

هنریک فیسکر ( طراح بی ام و Z8، آستون‌مارتین DB9 )

 

جیسون کاستریوتا ( طراح فراری۵۹۹ و مازراتی گرن‌توریسمو )

 

جورجیو جیوجیارو ( طراح مازراتی گیبلی و بوگاتی )

 

فرانک استفنسون ( طراح مینی، مک‌لارن و مازراتی )